The Range, Plymouth

Flagship Headquarters

FP183453

THE BRIEF

To deliver a flagship headquarters
We were approached by our partner The Range to design and deliver a brand-new headquarters and super store in the owner, Chris Dawson’s hometown of Plymouth. Our brief was to create an energy efficient flagship premises that would stand proud in the heart of Plymouth, a building we can all be proud of for years to come.

OUR APPROACH

With a 48 week programme and £22m budget, we worked in partnership with Bailey Partnership to design and develop an energy efficient building which incorporated a 5-storey office block with 80,000sqf of multiple use super store and underground parking. Through our collaborative planning approach, we looked at many ways to value engineer the works to reduce programme and budget, and ensure the new premises was energy efficient. Our scope and design reduced the life time running costs of the building as well as reducing the buildings environmental impact.

The works incorporated the complete construction process from the initial site investigations of the ex-military brownfield site through to managing our specialist subcontractor on site and utilising our GNFR department to order, deliver and fitout the store ready for open. A complete turnkey delivery.

THE OUTCOMES

Using safety driven collaborative planning, lean construction processes and offsite solutions we delivered this unique flagship project to our clients’ brief, budget, and programme without compromising on quality or safety.

This project was awarded the LABC best large commercial building 2019 by Plymouth City Council and the LABC.

“CDS took great care and attention in fully understanding the brief and expectations of this scheme. Through their dynamic collaborative planning before starting on site they also ensured that any risks associated with a project of this scale were eliminated and the works on site were carried out effectively and efficiently reducing programme and achieving best value. The project team operated an open-door policy and adopted a real team work ethos ensuring everyone site was well informed and performed to the highest standards of health and safety. CDS delivered a headquarters which stands proud in Plymouth and a building we are all truly proud of.” Mike Cotter, The Range